Orec Denim Solar The Hockey Centre Almere Hedin Volvo Weesp Aemestelle Makelaars

Voormalig bondscoach Marc Lammers geeft inspiratiesessie bij MHC Weesp

 
2024 11 Maart

Nieuws afbeelding

Op woensdagavond 6 maart verwelkomden we een bijzondere gast in ons clubhuis. Marc Lammers, voormalig bondscoach van het Nederlandse damesteam en Belgische herenteam, gaf een inspiratiesessie. Meer dan 50 leden woonden de sessie bij.

De hockeyliefhebbers herinneren het misschien nog wel: in 2008 won het Nederlandse dameshockeyteam goud op de Olympische Spelen van Beijing. Hun coach destijds was Marc Lammers, voormalig speler van het Nederlands herenhockeyteam. Naast zijn succes als coach viel Marc in die tijd op door de innovatieve technieken die hij introduceerde in het hockey, waaronder hartslagmeters, ijsbaden en analysesoftware. 

Na jaren succesvol te zijn geweest in het tophockey deelt Marc zijn ervaringen nu in boeken en door lezingen te geven. Op 6 maart vertelde hij bij MHC Weesp bevlogen over het nut van innovatie en data om spelers beter te maken. Ook gaf hij handige tips voor coaches, bijvoorbeeld over positief coachen, het bereiken van spelers betrokkenheid en doelgericht trainen. Voor de club had hij bruikbaar advies over  ledenwerving, het betrekken van ouders van jeugdspelers en het samenwerken met sponsoren. 

Een inspirerende avond boordevol tips waar we als club mee aan de slag kunnen.

 

Gerelateerd