Zaalhockey

De senioren spelers en jeugdspelers van alle A, B, C, D en E8 teams kunnen meedoen aan de zaalhockeycompetitie. Voor de F en E6 jeugd worden trainingen en onderlinge wedstrijdjes georganiseerd binnen de club. 

Aanmelden
Je moet je aanmelden door een mail te sturen naar [email protected]. o.v.v. je voor- en achternaam en je huidige team. Via de site wordt uiteraard een aankondiging gedaan. Pas als de aanmeldingstermijn verstreken is, worden de teams samengesteld. Hierbij wordt uitgegaan van leeftijd, het aantal inschrijvingen en een maximum van 11 spelers per zaalhockeyteam. 

Materiaal
Voor zaalhockey zijn speciale binnensportschoenen (met zolen die niet afgeven), een speciale zaalhockeystick en een handschoen met dichte vingers verplicht.

Wedstrijden
Er wordt gespeeld met 6 spelers (inclusief de keeper). De spelregels staan op de website van de KNHB.

De wedstrijden zijn altijd in het weekend op een zaterdag of een zondag. Vaak ook aan de randen van de dag, omdat het lastig is om ‘normale’ tijden te huren in de zalen. We hebben geen eigen zaal in Weesp. Aan het begin van het seizoen worden er zalen gehuurd door onze club (en heel veel andere clubs). 

Wedstrijdblokken
We spelen in een bloksysteem: 3 teams spelen in blokken van 2 uur elk 2 wedstrijden van 30 minuten. De poules bestaan uit 7 teams waardoor elk team 6 speeldagen heeft met 6 uit- en 6 thuiswedstrijden. Het eerstgenoemde team is het thuisspelende team, het laatst genoemde het uit-spelende team. De laatste wedstrijd is meestal het weekend voor de voorjaarsvakantie.