Zaalhockey
Trainingsschema
Trainingen starten maandag 2 december, het laatste schema is hier te vinden.
Trainingsschema.
Het definitieve schema (incl Senioren en met trainers) staat (binnenkort) in de LISA app.
Er zijn dit jaar veel minder uren trainingsuren beschikbaar (geen Sporthal Weespersluis, Vechtstede niet beschikbaar, Muiden beperkte uren), daarom zijn er soms twee teams in Aetsveld ingedeeld.
Er wordt niet getraind in de kerstvakantie.
Wedstrijdschema
Het (voorlopige) wedstrijdprogramma staat op hockey.nl. Check alvast de data van de wedstrijden van je team.
Coaches hebben het schema ontvangen waarin ook de zaaldiensten te zien zijn.
Voor de zaaldiensten moet jullie als team het volgende regelen (doe dat op tijd):
- de zaalleiding (2pers)
- scheidsrechters (2-3pers).
Zaalblokken
We spelen per competitie-speeldag in een bloksysteem:
3 teams spelen in blokken van 2 uur elk 2 wedstrijden van 30 minuten (een drieluik):
- wedstrijd 1: team A - team B
- wedstrijd 2: team A - team C
- wedstrijd 3: team B - team C
Jongste Jeugd
Alleen de 010 tallen doen mee met de bondscompetitie. Overige Jongste Jeugd teams krijgen een mini competitie aangeboden in de sportzaal in Driemond in januari. Meer informatie hierover volgt tzt via de Jongste Jeugd commissie
Teamindelingen
De teams op het veld zijn ook de teams in de zaal, mits er genoeg spelers zijn. Anders wordt er gekeken of teams samengevoegd worden.
We moeten spelers handmatig toevoegen in Lisa, dit is best foutgevoelig. De teams zijn in de Lisa app te zien. Mocht je een teamlid missen, of iets anders geks zien, geef dit door aan de zaalhockeycommissie ([email protected])
Materiaal
Voor zaalhockey zijn speciale binnensportschoenen (met zolen die niet afgeven) en een handschoen met dichte vingers verplicht. Een speciale zaalhockeystick wordt sterk aanbevolen.
Keepers
Vlak voor de start van het zaalseizoen ontvangen alle keepers de benodigdheden om de zaal in te gaan. De coaches van de teams zonder vaste keeper en de vaste keepers kunnen een afspraak maken via: [email protected].
Contributie
De contributie voor het zaalhockey wordt apart van de reguliere contributies geheven en zal in januari gefactureerd worden. Zie pagina Contributie
Inschrijving voor uitsluitend het zaalhockey seizoen is ook mogelijk, in dat geval worden de zaalhockey contributie en de helft van de reguliere inschrijfkosten geïncasseerd.
Zaaldienst
Zaaldienst met scheidsrechters organiseer je als team alleen bij thuiswedstrijden waarbij het team zaaldienst heeft (doorgaans in Aetsveld, maar dat kan ook in bijv de sporthal van Almere of Laren kan zijn). De zaaldienst houdt de tijd en stand bij en ziet er op toe dat het DWF (digitaal wedstrijd formulier) wordt ingevuld door scheidsrechters en coaches.
Fluiten in de zaal
Elk team heeft twee keer zaaldienst. Dan moet je ook de drie wedstrijden van het blok fluiten (dus ook de tussenwedstrijd). De scheidsrechters mogen ouders zijn, maar kunnen ook bekenden of oudere broers/zussen zijn. Zolang er rekening wordt gehouden met het spelniveau en ze een scheidsrechterskaart hebben.
Ervaring leert dat het verstandig is om drie scheidsrechters te regelen, omdat het behoorlijk intensief is om drie wedstrijden achter elkaar te fluiten.
O1O- teams regelen hun eigen spelbegeleider per wedstrijd, zoals op het veld.
Coach info
Hieronder de presentaties die op deze zaalbriefingavond zijn gegeven:
Coach instructie (pres. Koen)
Belangrijke info voor coaches (praktische info)
Coachmap_zaal (Koen)
Spelregels
Hier alle handig info voor als je gaat fluiten in de zaal (ook handig als speler en coach)
Spelregelbriefing (door Cees)
KNHB Briefing scheidsrechters zaal 2023-2024 - YouTube
Andere handige videos: Spelregels Zaalhockey - YouTube
De spelregels: KNHB zaalregels
Spelregels
Rol spelbegeleider