LG-Hockey Weesp

Wij zijn weer begonnen met trainen!

Wie zijn wij?

Wij van hockeyclub Weesp willen je iets vertellen over het hebben van een handicap en teamsport, we zijn benieuwd of jij je straks in dit verhaal kunt herkennen.

Wij spelen hockey in een competitie met mensen die dezelfde handicap hebben. We kunnen allemaal lopen, al moet het voor sommigen van ons uit echt uit de tenen komen. Maar het is uiteindelijk onze handicap en het plezier in hockeyen dat ons verbindt met elkaar.

Het hebben van een handicap en het graag hockeyen zijn twee dingen, maar daar houden onze overeenkomsten nog niet op. Door zijn of haar handicap heeft ieder zijn unieke geschiedenis en levensverhaal, en jij vast ook. Terugkerende thema’s zijn vaak het revalideren en/of fysiotherapie, voor velen van ons vaste prik en misschien ook wel voor jou.

Je hebt gelukkig ouders en anderen om je heen die erg betrokken zijn bij je. Bij fysiotherapie en revalidatie leer je om voorzichtig te zijn met jezelf en vertrouwd te raken met je lichaam en ernaar te luisteren. Dit is en blijft een geweldige uitdaging, maar klinkt het spannend?
Wij vinden van niet, en daarom gaan wij als hockeyteam net even wat verder, en als het even kan, ook aan de ouders en fysiotherapeuten voorbij.

De ouders van de spelers hebben bij ons bewust een rol op de achtergrond. Ons team onderscheidt zich van alle andere teams doordat spelers en trainers zelf het voortouw nemen. Omdat de trainers niet je ouders zijn, zien zij andere mogelijkheden in wat jij kan, juist omdat zij verder van jou afstaan; ze helpen jou om je grenzen op te zoeken. Nog belangrijker: je bent als team lekker in beweging!

Het hockey dat in de Lichamelijk Gehandicaptencompetitie (LG) gespeeld wordt, gaat er veel harder aan toe dan in de reguliere competitie. Dit dwingt je juist om ook hier te blijven letten op je lichaam, terwijl je toch je grenzen opzoekt. Je coördineert niet alleen je bewegingen net als bij fysio, je moet nu ook nog letten op de bal en je teamgenoten om te kunnen winnen. Je leert naast sociaal en assertief te zijn, ook op een uitdagende manier vertrouwd te raken met jezelf en je beperking.

Goed trainen met elkaar maakt dat je wedstrijden wint, en dat schept een onderlinge band, we zijn onderhand ervaringsdeskundigen op dit gebied. Samen lekker uit eten gaan of een nachtje slapen in Maastricht na een wedstrijd, of even lekker iets drinken na de training is dan ook heel gewoon bij ons.

Lijkt het je leuk om lekker te sporten/hockeyen, je grenzen op te zoeken en je tegelijkertijd te ontspannen? Of zoek je een aanvulling op je revalidatie of fysiotherapie? Laat het ons weten en dan regelen we dat je zo bij onze training kan komen kijken. Je moet tijdens de wedstrijden wel kunnen lopen. Tot snel!

WAT: Hockey voor lichamelijk gehandicapten met loopvermogen
VOOR WIE: Dames/heren tussen de 18 - 32 jaar
WAAR: Hockeyclub MHC Weesp