1. Algemeen

 

Welkom bij MHC Weesp!

 

Hieronder vind je de meeste informatie over het lidmaatschap van MHC Weesp en alles wat daar bij hoort . Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen, stuur ons dan een mail naar [email protected]

 

Tamar Horsting & Suzanne Landweer

Commissie Jongste Jeugd

 

2. Proeftrainen en lid worden

Jongste jeugdleden kunnen op verschillende momenten instromen en komen proeftrainen. In het voorjaar worden er speciale proeftrainingen georganiseerd.

Wil je een keertje komen proeftrainen? Stuur dan een mail naar [email protected]zodat wij je kunnen ontvangen op de club. Voor het proeftrainen zijn scheenbeschermers en een bitje verplicht, hockeysticks zijn beschikbaar op de club.

 

Na 3x een proeftraining, moet je de keuze te maken of je lid wordt. Je kan je aanmelden via het inschrijfformulier op de site.

De kosten voor het lidmaatschap zijn ook op de site te vinden. Je mag lid worden als je in september van dat jaar in groep 2 of hoger zit, je bent dan in het voorjaar van dat jaar van harte welkom op onze proeftrainingen.

 

In welk team speel je?

Funkey: als je voor 1 oktober 6 bent geworden (of je zit in groep 2); je traint en leert spelenderwijs met hockey kennis maken.

Benjamin: als je voor 1 oktober 7 bent geworden (of je zit in groep 3); je speelt de eerste wedstrijdjes drie tegen drie

F-tal: als je voor 1 oktober 8 bent geworden (of je zit in groep 4): je speelt de eerste competitie wedstrijden in 3 tal
E6-tal: als je voor 1 oktober 9 bent geworden (of je zit in groep 5): je speelt in een zestal als E6-team

E8-tal: als je voor 1 oktober 10 bent geworden (of je zit in groep 6); je speelt in een achttal als E8-team

 

Pijldatum voor deze leeftijden is het begin van het hockeyseizoen (begin september)

Trainingen

Trainingen voor de jongste jeugd vinden plaats op woensdagmiddag. Kijk voor de exacte tijden bij de trainingstijden op deze site. Zorg dat je een kwartier van tevoren aanwezig bent, zodat de training op tijd kan beginnen.

Alle kinderen worden op deze trainingen verwacht. Afmelden voor de training kan via je coach. De coach geeft dat dan weer door aan de Commissie Jongste Jeugd.

De trainingen worden gegeven door jeugdleden van onze hockeyclub onder supervisie van een trainingscoördinator.

Op vrijdag zijn er instuiftrainingen voor de F-jes en E-tjes. Vanaf de 8-tallen is het de bedoeling dat de kinderen twee keer per week trainen en dus ook op de vrijdagtrainingen aanwezig zijn.

Samenstelling teams

De samenstelling van de jongste jeugd teams vindt plaats op basis van leeftijd en sociale overweging, dus samen met vriendjes en vriendinnetjes in een team.
In de F en E6 blijven de kinderen meestal bij elkaar. In de E8 worden de teams opnieuw ingedeeld.

Commissie Jongste Jeugd

 

3. Hulp van de ouders

De activiteiten bij MHC Weesp voor de jongste jeugd zijn alleen mogelijk door de hulp van vrijwilligers. Er zijn diverse manieren om hieraan bij te dragen, bijvoorbeeld:

- als coach of spelbegeleider

- het rijden naar uitwedstrijden,

- het verzorgen van fruit en/of koek na de wedstrijd,

- het aanwezig zijn als dagcommissaris (gastheer/vrouw en bezoekende teams op zaterdag ontvangen en van informatie voorzien)

- bardienst draaien.

 

Alle ouders worden een aantal keer per jaar ingedeeld voor een dagdeel bardienst. De dienst is niet over te dragen aan jeugdleden. Op de site staan de bardiensten vermeld en u ontvangt een mail als u bent ingedeeld.


Daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten en functies binnen de vereniging waar alle hulp van harte welkom (en nodig) is. Mocht u zich actief willen inzetten voor MHC Weesp, neem dan contact op met de Co of met iemand anders van de club. Heel graag, want we hebben u hard nodig!

 

Ouders en toeschouwers langs de lijn

Verder is het natuurlijk gewoon heel gezellig als er op zaterdagochtend veel ouders aanwezig zijn om de kinderen aan te moedigen! Alle toeschouwers, ook broertjes en zusjes, moeten uit veiligheidsoverwegingen achter de hekken blijven. Zijn er geen hekken, dan blijven alle toeschouwers ruim buiten de speelveldlijnen. Alleen de teams mogen (onder begeleiding van maximaal 2 coaches) op het veld.
Het is niet de bedoeling dat ouders zich voor of tijdens de wedstrijd met de opstelling van het team of met de tactiek van de coach bemoeien. Het is ook niet de bedoeling dat ouders aanwijzingen geven aan de spelers op het veld. De betrokkenheid van ouders wordt zeer gewaardeerd, maar dat dient bij aanmoedigen te blijven.


Een paar vuistregels voor ouders / toeschouwers:

-geen commentaar leveren op de scheidsrechters

-geen bemoeienis met de taken van de coaches

-alleen positieve, aanmoedigende uitingen richting de spelers.

 

4. Wat heb je nodig als je gaat hockeyen?

Stick

Als je gaat hockeyen heb je natuurlijk een hockeystick nodig. De grootte is afhankelijk van je lengte. De stick heeft de juiste lengte als de bovenkant van de stick vlak onder je navel komt. Belangrijk is ook dat je stick niet te zwaar is. Laat je hierover goed adviseren.

Kom je een keer proeftrainen? Dan zijn er eventueel leensticks beschikbaar op de club.

Kleding

Het officiële clubtenue is verplicht bij alle wedstrijden. Als de tegenstander een gelijkend tenue draagt, moet je bij uitwedstrijden in een rood uit-shirt spelen. Dit staat bij het wedstrijdschema of in de informatie van de coach vermeld.
De clubkleding is verkrijgbaar bij Sporthuis Bijvoet in Weesp.

Tijdens de training draag je sportkleding (geen spijkerbroek). Let op, draag geen sieraden tijdens de training of wedstrijd en zorg dat lange haren vastgebonden zijn.


Het is verplicht om tijdens de wedstrijd en de training scheenbeschermers te dragen. Zonder scheenbeschermers mag je niet hockeyen. De scheidsrechters zullen hier streng op toezien.

 

Het is verplicht en erg belangrijk dat je een gebitsbeschermer (bitje) draagt. Het kan altijd gebeuren dat je per ongeluk een stick of hockeybal tegen je mond krijgt. Zonder gebitbescherming kunnen je tanden gemakkelijk beschadigen. Bitjes kun je bij de tandarts laten maken (maatwerk), er zijn ook kant en klare bitjes te koop bij Sporthuis Bijvoet.

Keeper

Vanaf het spelen in 6-tal wordt er met een keeper gespeeld in een team. Een keeperuitrusting bestaat uit helm, bodyprotector, legguards (beenbeschermers), klompen en handschoenen. Deze uitrusting wordt aan het begin van het seizoen aan de keeper of coach ter beschikking gesteld door de club en blijft eigendom van de club.
De coach of de vaste keeper is verantwoordelijk en aansprakelijk voor de zorg van de uitrusting. Als er iets kapot gaat in de loop van het seizoen neem dan zo snel mogelijk contact op met de materialencommissaris.

5. Met de volgende personen heb je te maken

Coach

Het coachen en begeleiden van de jeugdteams wordt veelal verzorgd door twee ouders van teamleden. De coaches zijn altijd aanwezig bij de wedstrijden.

 

De coaches hebben de volgende taken:

-ervoor zorgen dat het team met plezier samen een hockeywedstrijd speelt

-inplannen rijdiensten en spelbegeleiders

-het maken van de opstelling en het begeleiden van het team tijdens de wedstrijd

-het houden van een teambespreking voor elke wedstrijd

-tijdens de wedstrijd bepalen wie er gewisseld wordt en wanneer

-invullen van het wedstrijdformulier

-na de wedstrijd napraten met de coaches van de tegenstanders en een kop koffie aanbieden

-toezicht houden op het dragen van mond- en scheenbescherming en correct clubtenue

-bij de coach moet je je afmelden voor een wedstrijd of training

Trainer

De trainer leert de kinderen zo goed mogelijk hockeyen. De trainingen worden gegeven door jeugdleden van onze hockeyclub onder supervisie van een trainingscoördinator .

 

6. Waar kan je alle informatie vinden?

Site

Op de site van MHC Weesp is alle belangrijke informatie te vinden. Kijk op de homepage voor actuele informatie over bijv. afgelastingen.

Op de site zijn ook de wedstrijdschema’s, bardiensten en trainingstijden te vinden.

 

Lisa app

Deze app is super handig en eigenlijk onmisbaar. Je kan hier ook alle wedstrijden en schema’s vinden en alle leden zoeken (en de agenda’s exporteren naar je eigen agenda).

 

Zorg ervoor dat je gegevens juist zijn, dan kan de coach of anderen binnen de club je makkelijk bereiken.

7.Competitieseizoen

Het hockeyseizoen bestaat bij de Jongste Jeugd uit drie periodes:

- vanaf september tot de herfstvakantie

- van de herfstvakantie tot begin december (hierna volgt de winterstop met een zaalhockey competitie)

- vanaf half maart tot begin juni.

 

Raadpleeg voor een compleet overzicht van alle data de jaarkalender van de Commissie Jongste Jeugd.

 

8.Zaalhockey

Gedurende de winterstop spelen de meeste teams vanaf E8 en hoger zaalhockey. Sommige Jongste Jeugdteams kunnen meedoen aan een midwintercompetitie en afhankelijk van de beschikbaarheid van een sporthal in de omgeving worden zaalhockey clinicsgeorganiseerd voor de jongste jeugd teams.

Kijk voor meer informatie op de site bij het hoofdstuk ‘zaalhockey’.

 

9.Overige activiteiten

Naast de trainingen en wedstrijdjes proberen we als vereniging ook andere leuke activiteiten voor de jongste jeugd te organiseren. De organisatie van deze activiteiten is in handen van de Evenementencommissie. Je kunt hierbij denken aan het ouder-kindtoernooi, een zwarte pietentraining en een Paastoernooi. In de jaarkalender is een overzicht te vinden van alle reeds geplande activiteiten.