Rabobank, Amstel & Vecht Svala Volvo Weesp BLIQ

Zaalhockey

Zaalhockey.
Het zaalhockeyseizoen is van begin december tot half februari, hieronder alle belangrijke informatie.

Save the dates:
Half september: inventarisatie deelnemers/ teams
Herfstvakantie: zaaltraining indeling tussenteams
Na herfstvakantie: bekendmaking tussenteams
Rondom herfstvakantie: bekendmaking trainingsschema
Eind november: uitgifte keepersmateriaal
Eind november zaalinformatie avond voor coaches en scheidsrechters
Half november: bekendmaking voorlopig wedstrijdschema (via coaches en LISA)
23/11 start trainingen selectie teams
30/11 start zaaltrainingen alle teams
6/12 start competitie

Opgave zaalhockey
De KNHB wil al vroeg in het seizoen van ons weten welke teams meedoen in de zaal. Daarom doen wij ook al vroeg een oproep aan alle Jeugd en E8 spelers om zich op te geven voor dit zaalseizoen.
Deadline hiervoor is 27 september. Inschrijven kan d.m.v. onderstaand formulier, elke speler moet apart aangemeld worden. Te late inschrijvingen kunnen alleen geaccepteerd worden als er nog plek beschikbaar is in een team. Inschrijven is helaas geen garantie tot spelen. We moeten complete teams hebben om te kunnen starten (ca 9 spelers, maar maximaal 12). Dit formulier is voor de Jeugd en E8 spelers, Senioren teams ontvangen apart informatie en voor de overige Jongste Jeugd hopen we een minicompetitie te kunnen organiseren in Driemond.

Teamindelingen
Er zullen een aantal tussenteams (tussen bijv. MC1 en MC2, de MC12) geformeerd worden. Zij ontvangen via hun coach een oproep om mee te doen aan een zaaltraining in oktober zodat gekeken kan worden wie in welk team past.
De definitieve teams worden vlak na de herfstvakantie via de coaches of trainer bekend gemaakt.
Alle overige teams zullen zoveel mogelijk hun bestaande teamindeling houden, tenzij een enkele speler doorstroomt naar een ander team, dan zullen hiervoor aparte afspraken worden gemaakt.

Trainingsschema
Vlak na de herfstvakantie hopen we het trainingsschema bekend te kunnen maken.
Dit is elk jaar een flinke puzzel, ook omdat het aantal beschikbare uren erg beperkt is.
Voor de spelers in de zogenaamde tussenteams geldt dat zij in principe met hun veldteam trainen.
Als capaciteit beschikbaar is, dan wordt gekeken of extra 2etrainingen als tussenteam mogelijk is.
De trainingen vinden plaats in de sporthal in Aetsveld, op het Vechtstede en in Driemond.
De eerste trainingen starten voor selectieteams in de week van 23 november (dan vervalt een veldtraining) onder voorbehoud
Alle teams starten met trainen in de week van 30 november.
Het trainingsschema zal hier te vinden zijn op de website.

Wedstrijdschema
De wedstrijden zijn altijd in het weekend op een zaterdag of een zondag. Vaak ook aan de randen van de dag, omdat het lastig is om ‘normale’ tijden te huren in sportzalen. We hebben geen eigen zaal in Weesp en moeten deze delen met andere sportclubs.
We spelen in een bloksysteem: 3 teams spelen in blokken van 2 uur elk 2 wedstrijden van 30 minuten. De poules bestaan uit 7 teams waardoor elk team 6 speeldagen heeft met 6 uit- en 6 thuiswedstrijden. Het eerstgenoemde team is het thuisspelende team, het laatst genoemde het uit-spelende team. De laatste wedstrijd is meestal het weekend voor de voorjaarsvakantie.
Het voorlopige wedstrijdschema wordt begin november bekend gemaakt door de bond. We sturen deze dan z.s.m. door naar alle coaches zodat op basis daarvan fluiters ingepland kunnen worden.
Het wedstrijdschema is daarna te vinden in de LISA app.

Speeldata 20-21
05/06, 12/13 december (19/20 dec enkel voor de topklassen)
02/03, 09/10, 16/17, 23/24, 30/31 januari
06/07, 13/14 februari

Jongste Jeugd
Alleen de E8 tallen doen mee met de bondscompetitie. Overige teams krijgen een mini competitie aangeboden in de sportzaal in Driemond in januari.
Meer informatie hierover volgt via de Jongste Jeugd commissie

Materiaal
Voor zaalhockey zijn speciale binnensportschoenen (met zolen die niet afgeven), een speciale zaalhockeystick en een handschoen met dichte vingers verplicht.

Keepers
Vlak voor de start van het zaalseizoen ontvangen alle keepers de benodigdheden om de zaal in te gaan.
Voor de tussenteams (bijv. C12) geldt dat zij gebruik maken van de keepers van de C1 en C2. Gezamenlijk met de coaches kijken zij wie deze wedstrijden keept. Probeer de wedstrijden zoveel mogelijk te verdelen. Mocht het onverhoopt voorkomen dat beide keepers niet kunnen, kijk dan of het mogelijk is uit andere teams een keeper te lenen. Een speler die invalt als keeper mag natuurlijk ook.

Contributie
De contributie voor het zaalhockey wordt apart van de reguliere contributies geheven en zal in december/ januari gefactureerd worden ( 110.-/ 130.- voor spelers die 2x per week trainen, dit is afhankelijk van beschikbaarheid van sporthallen).

Zaaldienst
Van ouders verwachten wij dat zij ook voor de zaal een bijdrage leveren. Naast de gebruikelijke rijdiensten zijn dat zaalleiding en fluitdienst.
Dat is bij thuiswedstrijden (doorgaans in Aetsveld, maar dat kan ook in bijv de sporthal van Almere of Laren kan zijn) heeft je team zaalleiding. Dan houdt de tijd en stand bij en ziet er op toe dat het DWF (digitaal wedstrijd formulier) wordt ingevuld door scheidsrechters en coaches.
Instructie voor zaaldienst vind je hier (KNHB)

Spelregels
Hoe zat het ook al weer met zaalhockey?
Dat legt Cees Sluijk uit op de coachavond in november aan iedereen die interesse heeft, maar met name interessant voor coaches en scheidsrechters.

Een overzicht val spelregels is ook hier te vinden (KNHB)

En een beknopte samenvatting staat hier (SCHC)

Arbitrage
Meer informatie volgt nog over hoe arbitrage in de zaal dit jaar verloopt