Orec Denim Solar The Hockey Centre Almere Hedin Volvo Weesp Aemestelle Makelaars

Jeugd

Kinderen tussen de  10 en 18 jaar spelen bij de jeugd. Voor vragen neem contact op met de jeugd commissie via: [email protected]

Trainingen
Informatie over de trainingen van de jongste jeugd
Nog geen lid en wil je proeftrainen?

Teams
Team Leeftijd Peildatum
D 10-12 jaar Als je voor 1 oktober 10 of 11 wordt
C 12-14 jaar Als je voor 1 oktober 12 of 13 wordt
B 14-16 jaar Als je voor 1 oktober 14 of 15 wordt
A 16-18 jaar Als je voor 1 oktober 16 of 17 wordt

Wat hebben de kinderen nodig als ze gaan hockeyen

Wedstrijd
Op zaterdagen worden competitiewedstrijden gespeeld, afwisselend uit (bij de tegenstander) en thuis. Bij de D t/m A duren de wedstrijden 4 x 17,5 minuten.

Spelregels
De spelregels staan op de website van de KNHB

Samenstelling teams
Elk team bestaat uit gemiddeld 14 spelers. Vanaf het einde van de basisschool wordt steeds meer gekeken bij de indelingen naar tactische en technische capaciteiten. Hockey is een teamsport. Je speelt een wedstrijd op zaterdag en trainingen in de week. Juist omdat hockey een teamsport is, wordt verwacht dat je altijd aanwezig bent. Het is gezellig en sportief om met je teamgenoten samen te spelen. Je moet dan ook rekening houden met je teamgenoten als je eventueel een keer niet kan. 

Ouders zijn belangrijk
Bij de jeugd zijn de ouders erg belangrijk. MHC Weesp is een hockeyclub voor haar leden en wordt gerund door leden en heel hele hoop vrijwilligers. Als lid van een vereniging heb je rechten en plichten. [link: lidmaatschap/rechten en plichten]. 
Club informatie
Via de LISA app kan je zien wanneer je kind trainingen en wedstrijden heeft en blijf je op de hoogte van activiteiten.

Evenementen
Naast de trainingen en wedstrijdjes organiseert de Evenementencommissie elk jaar leuke evenementen, zoals toernooien, feesten of een shoot-outcompetitie.