Orec Denim Solar The Hockey Centre Almere Hedin Volvo Weesp Aemestelle Makelaars

Veld 3 wordt vervangen!

 
2022 4 December

Nieuws afbeelding

Veld 3 is op dit moment het minst populair, maar dat verandert vanaf zomer 2023 waarschijnlijk. Het veld van de toekomst – een waterveld zonder water- wordt er vanaf begin 2023 aangelegd. Afgelopen zaterdag heeft MO18-2 de laatste wedstrijd op ons zandveld gespeeld!

Het waterveld zonder water is een nieuw soort veld dat wordt ontwikkeld vanwege het watertekort in veel landen. Wij hebben door de Vecht naast de club geen groot probleem, maar in andere landen is water niet een vanzelfsprekendheid. De kunstgrasindustrie werkt aan kunstgrashockeyvelden die geen water nodig hebben. Bij Gooische ligt al een miniveldje van dit nieuwe kunstgras, maar het eerste echte grote veld zal bij MHC Weesp komen te liggen. De mogelijkheid die MHC Weesp wordt geboden is uniek en is een samenwerking met gemeente Amsterdam, KNHB en de CSC Sport (de velden specialist).

Internationale toernooien zonder water
Het hockeytoernooi op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs wordt het laatste grote hockeyevenement waarbij op een waterveld wordt gespeeld. Dat betekent dat het WK van 2026 in Nederland en België het eerste mondiale hockeytoernooi is zónder watervelden. Zie hiervoor ook het artikel op hockey.nl

Planning en LED verlichting
De voorbereidingen voor het vervangen van het veld starten maart 2023. We hopen er dan in mei op te kunnen spelen. Dit betekent dat we na de winterstop moeten puzzelen met ons trainings- en wedstrijdschema. Nog meer goed nieuws, want met het vervangen van het zandveld, wordt ook de verlichting op alle velden vervangen door LED verlichting!

Meer nieuws hierover volgt in het nieuwe jaar!

 

Gerelateerd