Orec Denim Solar The Hockey Centre Almere Hedin Volvo Weesp Aemestelle Makelaars

Alle sportparken na de zomerstop rookvrij

 
2022 24 Juni

Nieuws afbeelding

 

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen daarom niet bij elkaar. 
De gemeente Amsterdam heeft in 2021 besloten dat na de zomerstop van 2022 de sportaccommodaties van de gemeente Amsterdam rookvrij zijn. Dat geldt ook voor Weesp. 
Daarom vraagt de gemeente Amsterdam aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden. 
Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze club. Amsterdam wil hiermee kinderen het goede voorbeeld geven 
en op deze manier beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

 

Wat verandert er bij ons?
Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers. Wel vragen we rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken, niet bij de hoofdingang, maar bij de opgang bij the Victory (tafeltennis). Op zondag is dus voortaan roken op het terras achter niet toegestaan.

Zien roken, doet roken
Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging. 

Rookvrije Generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

 

Gerelateerd