Stern Volvo Weesp BLIQ

Sproeiers

 
2022 15 Mei

Nieuws afbeelding


Afgelopen dagen hadden we helaas problemen met de sproei-installatie. Dat is na vandaag hopelijk verholpen. 
We zijn nog bezig met het nog beter afstellen van de sproeiers, we hopen dat dit ook snel is opgelost.

We willen iedereen vragen onderstaand sproei- protocol te hanteren: 
  • Sproeien kan op 1 veld tegelijk, kijk dus of het andere veld besproeid wordt voordat je de andere sproeier aanzet. 
  • Voor elke wedstrijd 1 keer sproeien en niet vaker dan 1 keer hetzelfde veld achter elkaar sproeien, het is niet alleen niet nodig, maar de watertank heeft hiervoor niet voldoende water om de velden zo vaak achter elkaar te sproeien
  • Met de kwaliteit van onze velden is net niet noodzakelijk om de velden tijdens de rust te sproeien, hier is het wedstrijdprogramma ook niet op ingericht
  • De sproei sleutel zit aan de gele klos, deze ligt bij de bar en moet direct nadat de sproeier is aangezet worden teruggebracht (dus niet na de wedstrijd of bewaren voor de rust). 
  • Een rondje sproeien duurt ca 12 minuten
  • De sproeier gaat aan, door de sleutel in het contact te steken, naar rechts draaien, op de witte knop te drukken, dan ca 15 tellen wachten. Druk je in die tussentijd nog een keer op de witte knop, dan gaat de sproeier weer uit.
  • Als het geregend heeft of als het ‘s ochtends nog vochtig is, dan is het niet nodig om de velden te besproeien omdat de velden dan voldoende nat zijn. 

Wat als je een probleem constateert? 
Met een opmerking ‘de sproeier doet het slecht’ kunnen we niet veel, we willen een zo duidelijk mogelijke omschrijving van het probleem: 
Staan de sproeiers niet tegelijk aan en is er daardoor geen waterdruk? 
Is er niet al te vaak achter elkaar gesproeid en daarom de watertank leeg? 
Waait het niet hard waardoor het veld niet volledig wordt gesproeid? 
Als er daarna nog een probleem is, dan horen we dit het liefst meteen en niet (vlak voor) het weekend, dan kunnen we nl niet zoveel meer. En het liefst hebben we beeldmateriaal, het gebeurt regelmatig dat wanneer we een rondje sproeien op maandagochtend, dat er dan ogenschijnlijk niets aan de hand is. 
Je kan het doorgeven aan [email protected] 

Vind je sproei-installaties interessant en wil je graag meehelpen? We kunnen iemand gebruiken die met ons meehelpt en - werkt. 

Jaap en Kathelijn 

 

Gerelateerd