Orec Denim Solar The Hockey Centre Almere Hedin Volvo Weesp Aemestelle Makelaars

Informatie over selectietrainingen

 
2022 1 Juni

Nieuws afbeelding

Van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni vinden de selectietrainingen plaats voor de teamindeling van seizoen 2022-2023. Hieronder de antwoorden op veel gestelde vragen.

Wanneer traint wie?
In onderstaand schema staat wanneer er voor welke jeugdlijn een selectietraining is.
Trainingsschema tijdens selectieweek 30 mei - 4 juni. 

Wie mogen meedoen aan selectietrainingen?
Alle spelers die in het afgelopen jaar in een eerste lijnsteam speelden worden geacht deel te nemen aan de selectietraining en doen automatisch mee tenzij zij zich actief hebben afgemeld. 
Spelers uit een breedteteam die in een selectieteam (A1, B1, C1) willen spelen, kunnen ook meedoen na aanmelding. 
Alle keepers die volgend jaar in de C, B of A spelen worden verwacht bij de selectie training van de betreffende lijn. 
De spelers uit breedteteams die hebben aangegeven in een hoger breedteteam te willen spelen, doen niet mee met deze selectietrainingen. Bij hen wordt gekeken op basis van reguliere trainingen en input van trainers en coaches of zij hiervoor in aanmerking komen. Eventueel trainen zij een keer mee met een hoger team. 

Moet ik me opgeven voor de selectietraining?
Spelers die nu in een selectieteam zitten, doen automatisch mee, zij hoeven zich niet op te geven. 
Spelers uit een breedteteam, die in een selectieteam willen spelen, moeten zich voor 22 mei opgeven via [email protected] 

Hoe belangrijk zijn de selectietrainingen?
De selectietrainingen zijn een laatste ijkpunt. De selecties worden met name gebaseerd op het volgen van de spelers door het seizoen heen met input van betrokken technische begeleiding, de input door de zgn TIPS-formulieren (waarbij gekeken wordt naar speelniveau, opkomst en motivatie van afgelopen seizoen). Hiervoor is ook geĆÆnventariseerd bij de trainers en coaches.

Hoe worden de breedteteams ingedeeld?
De breedteteams worden in overleg met de lijncoƶrdinatoren op basis van input van trainers en coaches ingedeeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de beoordelingsformulieren (TIPS) en wordt er gekeken is naar het speelniveau, opkomst en motivatie van afgelopen seizoen. 
We willen hierbij aangeven dat het geen garantie is dat je in hetzelfde team blijft zitten. Als je bijv. 2e jaars MC2 bent, dan is het geen garantie dat je komend seizoen wordt ingedeeld in MB2. Indien er teveel animo is voor een 2e lijnsteam kan ervoor gekozen worden alsnog een selectietraining in te plannen voor het betreffende team. 

De D-teams en JB zijn niet ingedeeld voor selectietrainingen, waarom niet?
Voor de jongens B is er geen selectie omdat er volgend seizoen maar één B-team zal zijn. Voor de D-jeugd zijn er geen selectietrainingen. Deze teams worden ingedeeld op basis van gesprekken met (hoofd) trainers en de beoordelingsformulieren (TIPS). 

Zijn er trainingen (jongste) jeugd en senioren in de selectieweken?
Tijdens de selectieweek hebben de jongste jeugd en seniorenteams trainingen volgens het reguliere trainingsschema (mogelijk wel wat veld wijzigingen, zie schema bovenstaande schema). 

Komen alle trainingen te vervallen voor de jeugdteams?
Ja en nee. Bij de breedte teams vervalt 1 training. Bij de selectieteams vervallen de reguliere trainingen, zij doen immers al mee aan de selectietrainingen (m.u.v. eerstejaars JB1). Kijk goed in het schema wanneer je met je team traint. 

Wanneer wordt teamindeling bekend gemaakt?
De teamindeling voor komend seizoen wordt op zondag 12 juni na 10:00 uur gepubliceerd achter de login van LISA. 

Meer vragen?
Mail naar [email protected] 

 

Gerelateerd