Orec Denim Solar The Hockey Centre Almere Hedin Volvo Weesp Aemestelle Makelaars

Fysiotherapeut Orec, onze nieuwe sponsor, is direct actief.

 
Algemeen 22 Oktober

Nieuws afbeelding

Vanaf 1 oktober is OREC fysiotherapie een nieuwe sponsor van MHC Weesp. Om ze een beetje te leren kennen hebben we fysiotherapeut Jorik van Toorenburg een aantal vragen gesteld.

1-Wat goed dat jullie sponsor van MHC Weesp zijn. Wat doen jullie precies en waar zitten jullie in Weesp?

Dank je wel. OREC is een eerstelijnsmultidisciplinaire (para)medische praktijk op het Lijsbet Eelantsplein 1, te Weesp. In onze praktijk werken (sport)fysiotherapeuten, oefentherapeuten,diëtisten, ergotherapeuten, leefstijlcoaches en een sportpsycholoog.
We behandelen voornamelijk mensen die pijnklachten ervaren pijnklachten aan hetbewegingsapparaat, door bijvoorbeeld een sportblessure door een ongeval of door overbelasting. Maar we zijn ook gespecialiseerd in de revalidatie na een operatie.

2- Hebben jullie ook een bepaalde specialisatie als fysiotherapeut?

​De basis van OREC ligt in het behandelen van orthopedische klachten, daar komt de naam OREC vandaan: Het Orthopedisch Revalidatie & Expertise Centrum.


We hebben de volgende fysiotherapeutische specialisaties:

·sportfysiotherapeuten

·manueel therapeuten

·bekkenfysiotherapeuten

·geriatrisch fysiotherapeuten

·schouderfysiotherapeut

 

3- Met hoeveel collega's werken jullie in de praktijk?

​We zijn met 35 collega's.


4- Hoe lang bestaan jullie al als praktijk?

​OREC bestaat dit jaar 26 jaar.


5- Hebben jullie meer vestigingen in de regio?

​OREC heeft tegenwoordig zes vestigingen: Weesp, Hilversum, Amersfoort, Soest en Utrecht. In Weesp zitten we tegenover het NS station op het Lijsbet Eelantsplein 1.
In de nieuwe wijk Weespersluis vestigt OREC zich samen met huisartsen en een apotheker in het Gezondheidcentrum Weespersluis. De bouw hiervan gaat binnenkort van start.


6- Op jullie site staat dat OREC verschillende verenigingen en (top)sporters begeleidt. Kan je hier meer over vertellen?

Al vanaf de oprichting van OREC houden wij ons bezig met de preventie en behandelingen van sportblessures. We begeleiden verschillende verenigingen zoals: hockey, ijshockey, voetbal en tennis. Ook begeleiden we bepaalde events zoals: Hilversumse City Run, Keistad Marathon (Amersfoort), Tennis Dutch Open en Glory kickboks gala's.
We begeleiden sporters op alle niveaus, van beginners tot aan meervoudig olympisch kampioenen.


7 - Wat zijn de meest voorkomende blessures bij hockey? En wat kun je in het algemeen zelf doen aan het voorkomen van blessures?

Elk weekend staan in Nederland enkele honderdduizenden hockeyers op het veld. Helaas worden daar ook blessures bij opgelopen. Hockey staat in de top 5 van sporten in Nederland met de meeste blessures. Het goede nieuws is dat hockeyblessures met een goede voorbereiding grotendeels te voorkomen zijn.

OREC gaat binnen MHC Weesp een rol spelen in de preventie van blessures bijvoorbeeld door het geven van presentaties voor leden, trainers en coaches, het aanleren van een goede warming-up en zullen we looptrainingen gaan geven.


8- Wat voor een rol spelen coaches/trainers in het voorkomen/genezen van blessures?

Coaches en trainers hebben een belangrijke rol als het gaat om blessure preventie. Ze kunnen bijvoorbeeld rekening houden met een groeispurt van jonge sporters of het aanbieden van een bepaalde oefeningen tijdens een training waardoor bewegingen stabieler worden.


9-Ik begrijp dat jullie ook echt in het clubhuis spreekuur houden. Kun je daar iets meer over vertellen?

2 x per week houden we een gratis inloopspreekuur in het clubhuis. Dit spreekuur is voor alle leden, jong en oud. Indien je lichamelijke klachten ervaart, waardoor je niet of minder kan sporten kan je langkomen. Ook hebben we een sportdiëtist die alles weet van sport en voeding.

Op de club zullen de fysiotherapeuten Angela Zevering en Martijn van Erp het meeste aanwezig zijn.


Martijn van Erp, Jorik van Toorenburg, Angela Zevering


Wat verder handig is om te weten, is dat OREC in samenwerking met de poli orthopedie van het Tergooi ziekenhuiselke maandag avond een sportmedisch spreekuur houdt in het Tergooi ziekenhuis.Tijdens dit spreekuur is een orthopedisch chirurg, een orthopedisch instrumentmaker en een (sport)fysiotherapeut van OREC aanwezig. Beeldvormende diagnostiek (een MRI-scan of röntgenfoto) is indien nodig dezelfde avond mogelijk: "One Stop Shop” voor snelle diagnostiek en behandeladvies.

In overleg met de huisarts, kunnen sporters met acute blessures vanuit het inloop spreekuur worden doorverwezen naar dit spreekuur.

10- Vanaf wanneer kunnen we jullie in actie zien bij MHC Weesp?

Na de herfstvakantie starten de inloopspreekuren op de club.
Het eerste spreekuur is dus al op 27 oktober 2021. De spreekuren worden wekelijks gehouden op:

Woensdag van 18.00 uur t/m/ 19.00 uur

Vrijdag van 17.00 uur t/m 18.00 uur

Je kan bij de bar in het clubhuis laten weten dat je voor de fysiotherapeut komt. Daar komt fysiotherapeut Martijn of Angela je ophalen.


Dank voor je antwoorden Jorik en we zien jullie al snel op de club.

De sponsorcommissie. 

 

Gerelateerd