Orec Denim Solar The Hockey Centre Almere Hedin Volvo Weesp Aemestelle Makelaars

Zin in goede koffie of een vers getapt biertje dit seizoen?

 
2021 27 Augustus

Nieuws afbeelding

 Nieuws van de barcommissie, over;

1. Vrijwilligers barcommissie
2. Regels
3. Teamlunches
4. Bardienst zelf indelen
5. Assortiment en prijzen


1. Vrijwilligers barcommissie (urgent)
Het nieuwe hockeyseizoen gaat beginnen, maar helaas zijn wij er nog niet klaar voor. Voornaamste reden; we missen vrijwilligers die mee willen helpen in de barcommissie.
Zonder een nieuwe groep vrijwilligers, kunnen we helaas niet goed starten met het seizoen en zullen we op sommige momenten het clubhuis, bar en keuken gesloten moeten houden.

Welke hulp hebben we nodig en kunnen we met spoed gebruiken:
Horeca manager
Deze (betaalde) functie staat al een tijdje open, helaas nog zonder resultaat. Zie ook een eerder bericht op de site. Weet jij iemand, of heb jezelf interesse laat het dan snel weten aan Kathelijn Straatemeier.

Zaterdagochtend coördinator (2-3 personen)
Op zaterdag wordt de bardienst ingevuld door ouders; de een is wat meer ervaren dan de ander, maar altijd zijn er vragen. Jij bent het eerste aanspreekpunt. Ook ben je aanspreekpunt voor de meiden die in de keuken broodjes en tosti’s klaar maken. Een mooie taak voor als je toch al als ouder aanwezig bent voor de wedstrijden van een van je kind(eren).

Zondag-coördinator*
Voorlopig wordt ook de zondag ingevuld door vrijwilligers. Daarnaast zoeken we iemand die de eind-coördinatie heeft (tegen een vergoeding) en aan het einde van de bardienst alles netjes afsluit, je dient hiervoor 18+ te zijn.

Keukenhulp zondag (1-2 personen)
Voor in de keuken zoeken we Jeugd-leden (A/B jeugd), die broodjes maken, lunches verzorgen en de frituur bemannen.

Bardienst doordeweeks*
Op de doordeweekse avonden willen we bardiensten ook bemand hebben. Naast dat dit verplicht is vanuit onze vergunning, merken we ook dat niet alle teams zich op doordeweekse avond aan de regels houden. Daarom kan je zelf nu ook indelen op een avond om je bardienst te draaien. Aan welke regels we ons allemaal moeten houden, lees je verderop.

Inkoop (1 persoon)
Voor de inkoop en de bestellingen van de Horeca zoeken we iemand die kan helpen en ondersteunen zodat we altijd genoeg voorraad hebben.

*deze taken hopen we op termijn bij een horeca manager neer te kunnen leggen 

2. Regels
Wat zijn ook al weer de regels waar we ons aan moeten houden?

  • Roken: MHC Weesp heeft zich aangesloten bij de Rookvrije Generatie. Op het complex van MHC Weesp mag er niet gerookt worden.
  • Schenken van alcohol: Wij schenken geen alcohol aan leden en bezoekers die jonger zijn dan 18 jaar. De gemeente Weesp controleert of verenigingen zich aan de wet houden. We kunnen een zeer hoge boete krijgen wanneer wij toch alcohol verkopen aan leden en bezoekers onder de 18 jaar.
  • Openingstijden: uiterlijk om 23:00 uur moet het clubhuis en de kleedkamers afgesloten zijn en het terras opgeruimd. In het weekend is dit tot een uur na de laatste wedstrijd.
  • Alcohol wordt alleen geschonken gedurende de volgende tijden:

    Maandag – Donderdag: 20.00 - 22.45 
    Vrijdag:17.00 - 22.45
    Zaterdag:16.00 -een uur na de laatste wedstrijd*
    Zondag:13.00 - een uur na de laatste wedstrijd*
    *tot uiterlijk 22:45 uur

  • Betaling: Bij MHC Weesp kan alleen met pin betaald worden en alle verkopen worden direct afgerekend.
  • Het zelf meenemen van alcoholische dranken is niet toegestaan, ongeacht de leeftijd of evenement. Het meebrengen en eten voor bijvoorbeeld teamlunches is alleen toegestaan na toestemming van de barcommissie.
  • Alleen diegenen die bardienst hebben mogen zich achter de bar en in de keuken bevinden, evenals barcommissie- en bestuursleden, voor overige leden is het hier niet toegestaan.
  • IVA certificaat: Volgens gemeentelijke Drank- en Horeca vergunning moet er bij alcohol schenken tenminste één lid gekwalificeerd met IVA certificaat aanwezig zijn. Als club lopen we bij controle een risico op een boete. Het is een kleine moeite om dit certificaat te halen, het kost maar een half uurtje en je doet dit allemaal digitaal. Je haalt het makkelijk via www.nocnsf.nl/iva.Het je een certificaat, stuur dit dan door naar ons.

3. Teamlunches
We willen het zo organiseren dat we op zondag ook team lunches gaan aanbieden, hiermee is het zelf meenemen van lunches door teams op zondag niet meer toegestaan. Wil je met je team gebruik maken van een team-lunch op zondag? Mail ons 2 weken van te voren, dan regelen we iets voor je team.

4. Bardienst zelf indelen (dat kan nu al voor komende weekenden)
Als lid van MHC Weesp en als ouder van een kind dat lid is, heb je bepaalde rechten en plichten. Daar hoort het doen van bardienst en fluiten van wedstrijden bij. Deze diensten kan jezelf indelen. Wel zo handig, want dan wordt je niet ingedeeld op een dag dat het niet uitkomt, bijvoorbeeld tijdens een toetsweek.

Het is per lid verplicht om 3x per jaar een bardienst van circa 2 uur te doen. Bij leden onder de 18 jaar wordt de bardienst door ouder of voogd gedaan. De bardienst kun je zelf inplannen als je inlogt op de website of via de LISA app. De bardienst mag niet overgedragen worden aan een jeugdlid. De wedstrijdtafel is onderdeel van de bardienst, waarbij je als extra taak hebt om bezoekende teams te ontvangen en scheidsrechters te ontvangen. Meer informatie over de bardienst vind je hier. Binnenkort volgt ook een uitgebreide bardienst-instructie

Leden die zichzelf niet inplannen, worden ingedeeld door de barcommissie. Dit zal zijn op de openstaande plekken die nog beschikbaar zijn. We plannen deze plekken een week v.t.v. in. Deze indeling wordt bevestigd via een email*.
Het is niet mogelijk om de bardienst af te zeggen, zelf ruilen of een vervanger zoeken mag/kan wel.

*kijk in de LISA app met welk emailadres je bij MHC Weesp geregistreerd staat. Een aanpassing hierop kan je zelf in LISA doen.
 

5. Assortiment en prijzen
Komende periode gaan we wat aanpassingen doen in het assortiment, zo willen we fruit toevoegen. Heb je goede ideeën hiervoor, laat het ons weten.
Ook zullen een aantal prijzen aangepast worden. Dranken in flesjes stijgen i.v.m. de doorbelasting van statiegeld. Water daarentegen verlagen we in prijs, we vinden gezond eten en drinken belangrijk, vandaar hierop geen prijswijziging.
Op bier hebben we ook een prijsaanpassing gedaan, we hebben al jaren dezelfde verkoopprijs, maar hebben helaas aan de inkoopkant te maken gehad met prijsstijgingen die we eerder nooit doorbelast hebben.

We hopen op een mooi seizoen en iedereen weer in ons mooie clubhuis aan de bar te mogen ontmoeten!

De barcommissie
[email protected] 

 


 

 

Gerelateerd