Stern Volvo Weesp BLIQ

Informatie over indeling teams 2021-2022

 
2021 18 Mei

Nieuws afbeelding

Van dinsdag 1 tot en met woensdag 9 juni vinden de selectietrainingen plaats voor de teamindeling van seizoen 2021-2022. Hieronder de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen.

Wanneer traint wie?
In onderstaand schema staat wanneer er voor welke jeugdlijn een selectietraining is.
Planning selectietrainingen

Wie mogen meedoen aan selectietrainingen?
Alle kinderen die in het afgelopen jaar in een eerste team speelden doen mee met de selectietrainingen. Daarnaast mogen de kinderen meedoen die zich voor 15 mei hebben aangemeld bij hun coach om voor een hoger team in aanmerking te komen. Al deze kinderen worden op de selectiedagen verwacht. Kijk in het schema wanneer je verwacht wordt.

Wat zijn de voor- en eindselectie trainingen?
Bij de meisjesteams zijn er voor- en eindselecties. Niet iedereen gaat na de voorselectie door naar de eindselectie. Na de voorselectie wordt je gebeld als je mee mag doen aan de eindselectie. Dus alleen de kinderen die nog kans maken om in een eerste team te komen, worden voor de datum van de eindselectie gebeld. 
Bij de jongenslijn zijn er minder deelnemers en is er geen voorselectie.

Hoe belangrijk zijn de selectietrainingen?
Bij de selectietrainingen wordt gekeken hoe de kinderen zich technisch en tactisch hebben ontwikkeld. Naast de selectietrainingen wordt voor de uiteindelijk indeling van de selectieteams ook gekeken naar het speelniveau van afgelopen jaar. Hiervoor is ook geïnventariseerd bij de trainers en coaches.

Hoe worden de breedteteams ingedeeld?
De breedteteams worden na de indeling van de eerste teams ingedeeld. Dit gaat in overleg met de lijncoördinatoren. 

De D-teams en jongens A zijn niet ingedeeld, waarom niet?
Voor de jongens A is er geen selectie, omdat er maar één A-team zal zijn.
Voor de D-jeugd zijn er geen selectietrainingen. Deze teams worden ingedeeld op basis van gesprekken met de trainers en de beoordelingsformulieren (TIPS). Ook is er door de lijncoördinatoren geïnventariseerd bij de coaches. Daarnaast zal ook de hoofdtrainer, die ze het hele jaar heeft gevolgd, hierbij betrokken zijn.

Zijn er trainingen (Jongste) Jeugd en senioren in de selectieweken?
Tijdens de selectieweken (31 mei tot en met 11 juni) hebben de jongste jeugd teams geen trainingen volgens het trainingsschema. Coaches van jongste jeugd teams kunnen in overleg wel een training voor hun team organiseren. Senioren hebben in deze twee weken gewoon training volgens het trainingsschema (versie 19 mei 2021)
 
Wanneer wordt teamindeling seizoen 2021-2022 bekend gemaakt?
De teamindeling voor seizoen 2021-2022 zal op zaterdag 12 juni na 14 uur achter de login van LISA gepubliceerd worden.

Meer vragen?
Mail naar Daniel Hulkenberg: [email protected]

 

Gerelateerd