Stern Volvo Weesp BLIQ

25 deelnemers halen scheidsrechterskaart

 
2020 3 Maart

Nieuws afbeelding

Olaf en Monne, beide eerstejaars D-jeugd, hebben maandag 2 maart hun scheidsrechter examen gehaald. Alle vijfentwintig deelnemers van het examen hadden zich goed voorbereid en zaten in de Van der Muelen Vastwijk school gebogen over het examen. Na afloop gaf de KNHB examinator het verlossende bericht: gehaald of niet gehaald. Alle deelnemers haalden uiteindelijk het examen. Vijf deelnemers zijn niet verschenen. Jammer, want dat kost de club geld.

Naast Monne en Olaf waren er nog vijf tweedejaars D-jeugd en twee C-jeugd spelers. Heel knap, want je hoeft je scheidsrechters examen pas in de B-jeugd te halen. Naast de jonge spelers hebben twaalf B-jeugd speelsters, één jong Dames 1 speelster en drie vaders van jeugdspelers hun examen gehaald. Allemaal gefeliciteerd! 

Wie moet kaart halen?

Voor iedere hockeywedstrijd worden twee scheidsrechters opgesteld. Zij moeten in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart (bij de wedstrijden van de jongste jeugd is dat niet nodig). Voor leden vanaf de B-leeftijd is het halen van hun scheidsrechterskaart verplicht! Voor ouders vanaf de D- jeugd wordt verwacht dat één van de ouders een scheidsrechterskaart haalt (dit mag al als het kind in de jongste jeugd speelt). Het examen bestaat uit 30 vragen waarvan je er maximaal 8 fout mag hebben. Ongeveer 25 vragen gaan over veldhockey en 5 vragen over zaalhockey. De scheidsrechterscursus wordt elk jaar een paar keer door de club georganiseerd. 

Meer informatie  over fluiten bij MHC Weesp vind je op de website onder rechten en plichten van je lidmaatschap

 

Gerelateerd