Orec Denim Solar The Hockey Centre Almere Hedin Volvo Weesp Aemestelle Makelaars

Regenboogband voor heel sportend Nederland

 
2018 14 Oktober

Nieuws afbeelding

Zondag 14 oktober dragen onze aanvoerders van Heren 1 en Dames 1 de regenboogband om te laten zien dat hockey voor iedereen is.

 

Jezelf kunnen zijn, het beste uit jezelf halen en vooral plezier hebben in sport: dat is wat iedereen wil, ongeacht religie, achtergrond, huidskleur of seksuele voorkeur.

 

De regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Hockey wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht. Kortom, hockey voor iedereen.

De actie is een initiatief van de spelersraad CSR en de John Blankenstein Foundation, een stichting vernoemd naar de homoseksuele oud-scheidsrechter die de sociale acceptatie van homo's en lesbiennes in de sport wil bevorderen.

 

Rondom de Internationale Coming Out Day op 11 oktober geeft de Nederlandse sportwereld aandacht aan de boodschap dat sport voor iedereen is en iedereen gelijk is op het sportveld, ongeacht welke seksuele geaardheid je hebt.

 

Natuurlijk steunt MHC Weesp dit initiatief, want hockey is voor iedereen!

 

 

Gerelateerd